Alles naar de echtgenote! Gaf papa niet om ons?

Alles naar de echtgenote! Gaf papa niet om ons?

Sprakeloos van verbazing zijn Chantal en Linda als na het overlijden van hun vader blijkt dat alles wat hij naliet naar zijn echtgenote Judith gaat. De kinderen krijgen volgens de wet weliswaar een vordering in geld op haar ter grootte van hun kindsdeel, maar die is niet opeisbaar zolang zij leeft! Sterker nog: Judith mag alles opmaken en Chantal en Linda moeten afwachten of er te zijner tijd nog wat overblijft.

De wet bepaalt dit niet alleen: vader heeft dit ook in een testament uitdrukkelijk geregeld, om zijn echtgenote verzorgd achter te laten. Dat begrijpen Chantal en Linda op zich ook wel! “Maar ja, hoeveel verzorging heeft zij nodig? Vader zat goed in de slappe was! Waarom heeft hij niet ook iets voor ons geregeld? Gaf hij niet om ons?” Dat vragen ze zich nu af.

Chantal en Linda willen graag met Judith praten. Op zichzelf was er altijd wel goed contact. Ze kwamen al sinds hun tienertijd bij vader en Judith thuis na de scheiding van hun ouders. Chantal en Linda geven aan dat – zoals bij elke familie – er altijd wel wat is en dat er wel wat oud zeer rond de scheiding was, maar dat de familiebanden gewoon goed waren.

Judith stemt in met een gesprek met Chantal en Linda bij mij op kantoor. Eerst krijgt iedereen van mij de gelegenheid de standpunten en voorstellen te vertellen. Daarbij is er ook aandacht voor de argumenten en de belangen van een ieder.

 

Heb je ook vragen over erven, erfbelasting, verdeling van nalatenschap of andere juridische vragen, mail naar info@hildekroonmediation.nl of bel 06-30098369.

Mr. Hilde Kroon is reeds jarenlang mediator en jurist en was kandidaat-notaris in NL en België

 

Facebooktwitterlinkedin