Kennismakingsgesprek

Het opstarten van een mediationtraject. Samen kennismaken of eerst even apart? De do’s en de don’ts. Het is normaal dat je op zoek bent naar informatie, maar hoe pak je dat goed aan?!

Kennis maken samen .....

Wil je graag eerst even kennismaken en wat informatie inwinnen?

Om een mediation-traject op te starten is het best om met de betrokkenen samen een kennismakingsgesprek te hebben. Juist omdat er sprake is van spanning is er vaak ook wantrouwen. Ieder apart spreken geeft al snel een gevoel dat de één of de ander de mediator ‘voor zich wil winnen’. Als ik jullie samen spreek, weet je zeker dat jullie allebei op dezelfde wijze geïnformeerd zijn. Je hebt mij sowieso al voor je ‘gewonnen’, want ik ben meerzijdig partijdig!  

Meerzijdig partijdig: Weet dat het doel van mediation altijd is: win-win voor beiden, ondanks de soms moeilijke omstandigheden. Dat betekent dat we altijd álle belangen van álle betrokkenen in acht nemen. Zelfs die, waarvan jullie misschien nu nog niet eens weten dat je ze hebt.

Of alleen?

Het zeker niet gek dat je – ieder individueel – op zoek bent naar informatie. Je voelt je immers onzeker over wat de ander wil en wat de toekomst gaat brengen. Het is normaal en goed dat je goed geïnformeerd wilt zijn. Pas als je weet wat de juridische en financiële regels – de wettelijke kaders – zijn, kun je voor jezelf en met elkaar op een rijtje zetten wat in jullie geval de beste oplossingen zijn. Mijn advies is steeds: laat elkaar weten dat je informatie zoekt en het samen uitzoeken heeft de voorkeur. 

Soms lucht het ook gewoon op om eerst even met mij alleen jouw belangen op een rijtje te zetten en een actie/uitzoekplan te maken. Ik zal dan (later) de ander óók in de gelegenheid stellen alleen met mij te spreken. Zo brengen we de ‘balans’ weer in evenwicht.

Op deze website vind je al heel veel informatie. Kijk maar eens bij de e-boeken over ‘Waar te beginnen’ en “Kinder- en Partneralimentatie”: 

Informatie ter voorbereiding:

En informatie inwinnen?

In een kennismakinggesprek – gezamenlijk of individueel – bespreek ik altijd:

– de werkwijze, procedure en kosten van een mediationtraject/scheidingsbemiddeling;

– de eerste zorgen over de financiële situatie; 

– inventarisatie van de gegevens, belangen en wensen, verlangens met als doel: het op een goede manier naar elkaar kunnen verwoorden daarvan;

– de volgende stappen/actieplan.

Voel je dus vrij om contact op te nemen.

Bel 06 – 30.09.83.69 of mail of

Contact
Online Kennismakingsgesprek
Facebooktwitterlinkedin