Scheidingsmediation

SCHEIDINGSMEDIATION

Een (echt)scheiding brengt veel onzekerheden en vragen met zich mee. De juridische en financiële afwikkeling van de scheiding moet goed geregeld worden, maar emoties spelen natuurlijk ook een grote rol. In scheidingsmediation komt dit alles aan bod.

Juist in deze moeilijke situatie moet je belangrijke beslissingen nemen. Beslissingen over je eigen toekomst en eventueel die van je kinderen. In deze periode kan communicatie tussen beide partners (zeer) moeizaam zijn. Daarom is afspraken maken onder begeleiding prettig.

Bij scheidingsmediation werken jullie aan het herstel en de instandhouding van de communicatie. Zo kunnen jullie duidelijke en duurzame regelingen maken rond onderwerpen zoals kinderen, huisvesting, alimentatie, boedelverdeling, pensioenen, vermogen en schulden e.d.:

Scheiden en woning
Geldzaken en scheiding

– Huis & hypotheek

– Partner- en/of kinderalimentatie (volgens Tremanormen én de werkelijke situatie)

– Vermogensverdeling

– Pensioenverevening en nabestaandenpensioen

– (Levens)verzekering/risico’s afdekken

– Besteedbaar inkomen, Fiscale optimalisatie/ kinderen, kosten & toelagen

– De onderneming

Nadat jullie een evenwichtige en voor beiden bevredigende overeenkomst hebben bereikt, worden de afspraken vastgelegd in een convenant.

Ik handel de zaak verder voor u af met een advocaat en de rechtbank.

Als je net gehoord hebt dat je partner wil scheiden, of als je zelf de boodschap net hebt of wilt gaan geven, dan ben je op zoek naar informatie. Dat is logisch en begrijpelijk. Je wilt weten waar je aan toe bent en rustig alles op je in laten werken. Voor jezelf bepalen wat je rechten en plichten zijn. Heb ook begrip voor het feit dat je partner deze behoefte óók heeft. Geef elkaar de ruimte om deze informatie te verzamelen en wees niet bang dat je belangen daardoor geschaad worden. Juist in mediation is er alle aandacht voor je belangen, wensen en verlangens en oplossingen die voor beiden goed zijn, ondanks de moeilijke omstandigheden!

 

Uitgebreide informatie vinden jullie in de hier te downloaden gids: Waar te beginnen?

 

Voordelen van mediation

  • De onderlinge relatie wordt niet nog meer beschadigd.
  • De onderlinge communicatie wordt verbeterd.
  • Er zijn veel meer creatieve oplossingen mogelijk dan in een juridische procedure.
  • Er wordt niet gestreden om de juridische standpunten, maar gesproken over de belangen/verlangens van de deelnemers.
  • Niet de rechter maar de betrokkenen zelf bepalen.
  • De procedure is sneller en goedkoper.
  • Het bereiken van een gezamenlijke oplossing zorgt voor een betere acceptatie van de uitkomst en dus voor duurzame afspraken.
Facebooktwitterlinkedin